Καλώς Ήρθατε στους Παξούς

Οι Παξοί είναι έ να από τα ομορφότερα νησιά του Ιονίου πελάγους, καθώς και το μικρότερο εξ' αυτών . Είναι ένα καταπράσινο νησί (κυρίαρχο δένδρο είναι η ελιά) περιτριγυρισμένο από αμέτρητες, πανέμορφες παραλίες. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι ο Γάιος, όμως υπάρχουν πολλά γραφικά χωριουδάκια τα οποία πρέπει να επισκεφτείτε όπως ο Λογγός, η Λάκκα και τα Μαγαζιά. Μια μικρή βόλτα στο νησί μας, θα σας κάνει να το αγαπήσετε για πάντα. Οι Παξοί βρίσκονται 7 ναυτικά μίλια νότια της Κέρκυρας, και 8 μίλια από τις Ηπειρωτικές ακτές, ενώ η έκταση του νησιού είναι 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι Παξοί είναι ένα σύμπλεγμα νησιών και βραχονησίδων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το νησί των Αντιπάξων που είναι διάσημο για τις αμμουδιές του και τα τιρκουάζ νερά.

 

Αξιοθέατα

Οι Παξοί είναι ένας επίγειος παράδεισος με κρυστάλλινα νερά και βλάστηση που φτάνει έως την θάλασσα. Η περιήγηση του νησιού μπορεί να γίνει νοικιάζοντας αυτοκίνητο ή βάρκα. Μην παραλείψετε να κάνετε το γύρο του νησιού, να απολαύσετε το μπάνιο και το ψάρεμα στις πανέμορφες παραλίες, και να φτάσετε έως τα διάφανα νερά των Αντιπάξων. Μπορείτε επίσης να κάνετε πεζοπορία και να δείτε τις δεκάδες εκκλησίες που υπάρχουν, αλλά και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στους Αγ. Αποστόλους. Στο δυτικό τμήμα του νησιού θα δείτε θαλάσσιες σπηλιές, την Καμάρα, τον Ορθόλιθο και τον Ερημίτη που θα σας καταπλήξουν.

 

 

Γνωρίζετε ότι ?

Σύμφωνα με την μυθολογία οι Παξοί δημιουργήθηκαν από τον Θεό Ποσειδώνα, όταν εκείνος χτύπησε με την τρίαινα του το νότιο κομμάτι της Κέρκυρας, με σκοπό τη δημιουργία ενός επίγειου παράδεισου για να στεγάσει τον έρωτα του με την Αμφιτρίτη.